Viešojo maitinimo įstaigose nuo šiandien įsigalioja specialios taisyklės

Reklama baigsis po sek.

Lietuvoje augant naujų užsikrėtimų koronavirusu (COVID-19) skaičiui, ir toliau griežtinamos infekcijų kontrolės priemonės visose srityse.

Nuo šiandien viešojo maitinimo įstaigose – kavinėse, restoranuose, kitose maistą tiekiančiose įstaigose, kurios veikia tiek viduje, tiek lauke galioja specialios taisyklės.

Žmonės, kurie perka maistą išsinešti ar užsisako vietoje, eilėse prie kasos turi laikytis saugaus ne mažesnio kaip 1 metro atstumo. Atstumas tarp stalų turi būti toks, kad prie skirtingų stalų sėdintys lankytojai vienas nuo kito būtų nutolę ne mažiau kaip 2 metrus. Ir prie baro sėdint turi būti laikomasi ne mažiau kaip metro atstumo.

Tiek lauko, tiek vidaus kavinėse žmonės turi dėvėti kaukes ar kitas veido apsaugos priemones – jas privalu dėvėti įeinant į kavinę, užsakant maistą, vaikštant teritorijoje, o jas nusiimti galima tik valgant ir geriant.

Kaip ir iki šiol, išimtys galioja žmonėms su negalia, kuriems dėl sveikatos būklės sudėtinga dėvėti kaukes ar kitas veido apsaugos priemones arba išvis negali to daryti. Turintiems klausos negalią rekomenduojama dėvėti specialų veido skydelį.

Maistą tiekiančios įstaigos turi užtikrinti, kad dažnai liečiami paviršiai, pavyzdžiui, sanitariniai mazgai, kriauklės, durų rankenos, banko kortelių skaitytuvai, būtų valomi ir dezinfekuojami dažniau nei įprasta. Lankytojų stalai turi būti valomi ir dezinfekuojami po kiekvieno apsilankymo.

Įstaigos turi užtikrinti, kad lankytojų aptarnavimo patalpos būtų reguliariai vėdinamos, o juos aptarnaujantis personalas būtų sveikas, nesirgtų ir taip pat dėvėtų veido apsaugos priemones, laikytųsi kitų būtinų saugumo reikalavimų.

Nuo šiandien nebegalima siūlyti apklotų lankytojams, organizuoti maitinimo savitarnos principu, kai maistą įsideda patys lankytojai. Taip pat nenaudoti daugkartinio naudojimo staltiesių ir padėkliukų, kurių negalima valyti, dezinfekuoti po kiekvieno apsilankymo. Be to, negalima tiekti cukraus, druskos, padažų ir kitų maisto produktų bendro naudojimo induose ar pakuotėse, jei juos įsideda patys lankytojai.

Tokia praktika šiuo metu galioja ir kai kuriose užsienio šalyse.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Daugiau straipsnių